Te întrebi cât de complicat este să-ți deschizi un SRL?

Având în vedere disponibilitatea statisticilor din mediul online, dar mai ales accesibilitatea la surse sigure de informare, putem spune că oricine are o idee de business și știe cât de cât cum merg lucrurile, își poate deschide o firmă. Dacă ai ajuns să citești acest articol, înseamnă că fie te gândești să-ți înființezi propriul SRL, fie te bucuri deja de  propria afacere și ești curios să vezi dacă orice informație nouă îți susține decizia pe care ai luat-o în acest sens.

Ne-am pus de acord cu faptul că indiferent de intențiile tale din prezent, ai luat deja decizia de a lucra pentru tine. Acum, în loc să ne întrebăm dacă ești potrivit pentru ceea ce faci, ne orientăm mai mult către ideile de afaceri sau alte ambiții de viitor. Într-adevăr, dacă ești plin de speranță și știi ce vrei, îți oferim câteva sfaturi pe care prea puțini le dau viitorilor acționari ai unui business. Prin urmare, dacă ești în căutarea serviciilor de înființare SRL, ar trebui să începem mai întâi cu o serie de beneficii pe care ți le poate oferi ulterior.

Într-un sens mai larg, SRL-ul este cea mai des întâlnită formă juridică din România, fiind formată din părți sociale deținute de 1 sau mai mulți asociați. Majoritatea persoanelor care vor să devină antreprenori știu că deschiderea unui SRL este destul de simplă. Prețul total se învârte în jurul sumei de 600 lei, care include taxele destinate în cadrul Oficiului Registrului Comerțului (ORC). Un SRL cu activitate este ușor de întreținut, dacă ne referim doar la cheltuielile administrative de contabilitate și la salarii dacă este cazul. În schimb, este destul de dificil de dizolvat, deci nu e cazul să te încumeți la cheltuieli semnificative dacă nu ești sigur că lucrurile vor merge în direcția dorită.

Costurile sunt semnificativ mai mari, iar politicile de anulare sunt complicate. Prin urmare, ia în considerare toate alternativele și apelează la o firmă de consultanță antreprenorială. Pe scurt, fie suspenzi activitatea firmei și plătești taxe la ORC, fie continui te consulți cu cei mai buni experți contabili pentru a diminua costurile și a te ridica pe linia de plutire. Sună acum  pentru o programare și hai să vedem ce putem face pentru businessul tău. Lasă-ne să devenim partenerul afacerii tale.

Un contabil cu experiență este esențial, mai ales dacă stabilești de la începutul colaborării o relație bazată pe încredere și profesionalism. Vei observa în scurt timp că sfaturile pe care ți le oferă te vor scuti în timp de multe penalități. Renunță la timpul pierdut pe care obișnuiești să-l petreci consultând modificările de lege și axează-te pe strategiile de business care îți vor asigura succesul.

Back to top