Gheața carbonică este folosită în două industrii care sunt foarte importante

Gheața carbonică este utilă pentru mai mult decât pentru atmosfera pe care o creează la petrecerile de Halloween sau la evenimentele mari precum nunțile, mai ales în timpul valsului mirilor. Acest produs poate fi folosit în multe moduri diferite. Gheața carbonică este o formă solidă de dioxid de carbon care are multe utilizări, pe lângă faptul că este un efect de artă cool. Gheața carbonică este o substanță care face posibilă realizarea unui număr de lucruri în cel mai curat mod posibil. De exemplu, poate fi folosit pentru a menține alimentele reci, pentru a curăța echipamentele medicale și pentru a muta mărfuri perisabile. Iată două dintre cele mai importante industrii care folosesc gheață carbonică pentru a menține lucrurile în stare bună.

Domeniul medical

In domeniul medical se foloseste foarte mult gheata carbonica. De exemplu, dioxidul de carbon este adesea utilizat în locul azotului lichid în dermatologie pentru a elimina alunițele, negii și alte probleme ale pielii care nu necesită intervenții chirurgicale majore. Medicii folosesc, de asemenea, gheață carbonică pentru a stoca probele biologice, deoarece acestea pot rămâne proaspete pentru o perioadă lungă de timp. De fapt, gheața carbonică este adesea o modalitate ieftină de a păstra lucrurile la rece în congelatoare speciale sau când se întrerupe curentul.

Gheața carbonică ajută la menținerea la aceeași temperatură rece a lucrurilor precum consumabilele medicale, probele de testare și organele. Cel mai interesant lucru despre acest proces este că gheața carbonică se evaporă în cele din urmă, astfel încât nu mai rămâne apă în urmă, ceea ce ar putea duce la contaminare sau la creșterea bacteriilor.

Afacerea alimentară

Deoarece există reguli destul de stricte despre cum să păstrați și să pregătiți alimentele, gheața carbonică a fost și va continua să fie o parte importantă a bucătăriilor, restaurantelor și supermarketurilor. Gheața carbonică este bună pentru a scăpa de mucegai și bacterii în locurile în care se găsesc adesea alimente. Asigurarea că bucătăria sau restaurantul este cât mai curat posibil este una dintre cele mai importante părți ale lucrului acolo. Deoarece gheața carbonică ajută la eliminarea sursei bacteriilor, poate împiedica oamenii să se îmbolnăvească din cauza alimentelor sau să aibă reacții alergice. Se folosește foarte mult în aceste locuri.

Gheața uscată este, de asemenea, importantă pentru păstrarea alimentelor proaspete. Aceasta este folosită atât de restaurante, cât și de magazinele alimentare pentru a păstra alimentele proaspete timp îndelungat atunci când sunt depozitate sau expuse în recipiente deschise. Dar chiar dacă în industria alimentară este obișnuit să folosești gheață carbogazoasă, poate fi și periculoasă. Din motive de siguranță, ar trebui să păstrați zonele bine ventilate și să nu-l lăsați să vă atingă pielea direct. Gheață24 este acolo pentru tine non-stop dacă ai nevoie de cantități mici sau mari de gheață carbonică.

Back to top