Clinică stomatologică Dr. Kurbe are grijă de sănătatea dinților tăi

Detectarea și tratamentul bolilor dentare și parodontale necesită vizite regulate la medicul stomatolog sau chirurgul dentar. Acesta este specializat în patologii dentare și gingivale și acționează și asupra prevenirii problemelor dentare, motiv pentru care mulți pacienți au ales deja clinica stomatologică din București, Dr. Kurbe.

Medicii noștri tratează afecțiunile dinților, gurii și gingiilor și efectuează multe tratamente. De asemenea, în cadrul clinicii stomatologice din București se tratează carii, se extrag dinții afectați, se pun aparate dentare, coroane sau proteze, se efectuează grefe gingivale sau osoase, se tratează abcese și infecții și se îndepărtează tumorile și chisturile.

Când să consultați un stomatolog?

Vizita de control la dentist este esențială pentru a vă păstra sănătatea bucală. Această examinare de rutină trebuie efectuată în mod regulat pentru a preveni patologiile dinților și gingiilor. Intervalul general acceptat între două vizite la dentist este de 12 luni. Această frecvență poate varia, în funcție de mai mulți factori, și în special de: vârstă, antecedente, factori de risc (dietă, tutun). În toate cazurile, medicul stomatolog indică un program de urmărire adaptat situației fiecărei persoane. Frecvența detartrajului depinde de fiecare pacient: se poate face la fiecare 4, 6 sau 12 luni. De exemplu, existența bolii parodontale poate necesita detartraj frecvent (la fiecare 6 luni).

Vizita la vârsta de un an are ca scop diagnosticarea, prevenirea și tratarea cariei timpurii. De asemenea, ajută părinții la conștientizarea cu privire la riscurile asociate cu igiena orală deficitară a copilului lor.

Vârstele cele mai expuse riscului de carie sunt 6, 9, 12, 15 și 18 ani. Vizitele anuale la această clinică stomatologică din București ca adult fac posibilă monitorizarea și tratarea bolilor orale comune și pentru a ajuta pacientul să stabilească o prevenire personalizată. Aceste vizite fac parte dintr-un sistem mai larg de prevenire.

Ce tratează un dentist?

Medicul dentist este cel care are grijă de dinți tăi. Formarea tartrului în spațiul dintre gingie și dinți rezultă din dezvoltarea plăcii dentare bacteriene, care în timp se mineralizează. În ciuda periajului regulat, bacteriile au tendința de a prolifera, ceea ce poate duce la inflamarea gingiilor (gingivita). Detartrajul este o examinare efectuata în mod obișnuit în cabinetul stomatologic: constă în îndepărtarea tartrului acumulat pe dinți, și între dinți și gingie, cu ajutorul unui instrument de detartraj ultrasonic.

Tratamentul cariilor este, de asemenea, o activitate zilnică a medicului stomatolog. Caria este cea mai frecventă leziune dentară: această boală infecțioasă corespunde degradării progresive a țesuturilor dintelui. Igiena orală deficitară sau consumul excesiv de zahăr pot favoriza proliferarea anumitor bacterii care atacă smalțul dentar.

Este întotdeauna mai bine ca starea ta de sănătate să fie monitorizată de același dentist de-a lungul anilor, iar la clinica stomatologică din București, Dr. Kurbe, avem grijă de dumneavoastră.

Back to top