5 beneficii ale terapiei cu ultrasunete

Luați-vă adio de la durerile corporale și începeți să faceți cunoștință cu senzațiile de ameliorare, având în atenție aceste câteva beneficii ale terapiei cu ultrasunete.

Terapia cu ultrasunete folosește unde sonore la o frecvență înaltă pentru pătrunde țesuturile corpului. De fapt, aceasta oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

În acest sens, vă prezentăm câteva dintre principalele beneficii pe care le aduce acest tratament recomandat tuturor celor care acuză dureri musculare și nu numai.

1. Reduce durerea

Pentru început, ultrasunetele terapeutice pot ajuta la ameliorarea durerii pe care o simțiți adesea. În timp ce vindecă țesutul profund, ultrasunetele scad și spasmele musculare.

Ar trebui să știți că și kinetoterapeutul responsabil cu terapia cu ultrasunete poate face minuni, iar la MovKinetic avem medici pregătiți în acest sens. Acest tip de terapie vă pregătește mușchii pentru tratamente terapeutice suplimentare, făcându-le să fie mai eficiente în ceea ce privește reducerea durerii.

2. Relaxați tensiunea musculară

Durerea musculo-scheletică apare atunci când există leziuni ale țesutului muscular. În timp ce uzura generală poate provoca dureri frecvente, traumele au și ele un impact major, iar printre acestea amintim accidentele auto, căderi, fracturi, luxații, entorse, lovituri directe și bruște etc.

Terapia cu ultrasunete poate oferi țesuturilor căldura profundă de care au nevoie pentru a ameliora tensiunea. De fapt, ultrasunetele influențează metabolismul celulelor țesuturilor moi. Când ultrasunetele măresc fluxul sanguin, acest lucru face în așa fel încât celulele să fie mai receptive la fluidele de vindecare.

Ca rezultat, ultrasunetele terapeutice ar putea ajuta la tratarea rănilor chirurgicale și a leziunilor țesuturilor moi.

3. Creșteți fluxul sanguin

Fluxul sanguin crescut poate ajuta la reducerea umflăturii din jurul zonei rănite. Reduce inflamația cronică, care este asociată cu o serie de probleme de sănătate, iar acest lucru vă face să pompați sângele mai rapid, pentru a vă reduce durerea.

4. Căldură profundă

Uitați de comprese cu apă caldă! Terapia cu ultrasunete poate pătrunde adânc pentru a relaxa musculatura sau țesuturile articulare mai adânci.

Pentru a face acest lucru, undele sonore ale aparatului fac ca țesuturile corpului să vibreze, timp în care se generează căldura necesară pentru mușchi. Acest tratament durează de obicei trei până la cinci minute.

5. Defalcarea țesutului cicatricial

Efectul acustic generat de terapia cu ultrasunete creează micro-vibrații. Acestea influențează fibrele care provoacă formarea țesutului cicatricial, iar descompunerea acestuia poate ajuta la creșterea capacității de mișcare.

Astfel, dacă vă confruntați cu diverse probleme de sănătate care implică tratamente cu ultrasunete, nu ezitați să vă adresați specialiștilor noștri de la clinica de recuperare medicală, MovKinetic. Împreună facem ca starea dumneavoastră de sănătate să fie optimă și să vă simțiți la fel de bine ca la 20 de ani.

Rolul nostru este să vă aducem starea de bine, rolul dumneavoastră este să credeți în noi!

Back to top