Ești pregătit pentru o schimbare? Renunță la alb și adopta culorile stridente

Tot mai mulți români simt nevoia unei transformări, indiferent că vorbim despre înlocuirea mobilei sau despre adoptarea unor culori mai vii. În ciuda faptului că albul a umbrit de-a lungul timpului o gamă vastă de culori, experții în decorațiuni și restaurări recomandă utilizarea nuanțelor stridente, deoarece acestea pot oferi starea de bine de care avem nevoie în vremuri pandemice. Fiecare nuanță vine cu o însemnătate care se va reflecta ulterior asupra persoanelor care trăiesc în acel spațiu.

Dacă înlăturarea albului de pe pereți rămâne un subiect delicat, ai putea încerca să adaugi nuanțe vii încăperii prin mobilier nou sau alte decorațiuni. În cazul în care preferați lucrurile mai simple, un perete vopsit în galben sau în orice altă culoare strălucitoare v-ar putea ajuta să-ți menții energia și buna dispoziție. Există sute de combinații decorative care îți pot crea stări de bine în orice moment. Dacă ești o persoană care se frustrează des și ai nevoie de seninătate și relaxare, poți alege un design potrivit care să te ducă în starea de spirit dorită.

Medicii și designerii au investigat modul în care organismul uman reacționează la estetica mediului în care se desfășoară, motiv pentru care copiii sunt învățați încă de la o vârstă fragedă semnificația culorilor, permițându-le să dezvolte sau să stabilească opinii despre personalitatea fiecăruia. În timpul pandemiei de COVID-19, experții au sfătuit persoanele afectate spiritual să facă o serie de modificări la nivel estetic. Mulți dintre noi am văzut semne de anxietate și tristețe, dar puțini își dau seama că una dintre cele mai bune modalități de a trata aceste tulburări este reproiectarea mediului în se desfășoară.

În ciuda faptului că albul este considerată cea mai potrivită culoare în amenajarea unei încăperi, experții au propus încă din 2020 să fie introduse culorile vii, argumentând că lipsa activității în aer liber poate fi compensată psihic prin prezența anumitor nuanțe, cum ar fi galbenul, verdele, roșul, rozul sau chiar portocaliul. Cei care au urmat aceste sfaturi s-au declarat mulțumiți. Accesați thedeco.ro pentru mai multe informații legate de modul în care vă puteți transforma casa pentru confortul și sănătatea fiecăruia.

Back to top