Cand este necesar sa apelam la aplicarea fatetelor dentare?

Multi dintre noi am tot auzit printre amici sau rude tot felul de lucruri despre fatete dentare. Unii specialisti in stomatologie sunt de parere ca fatetele dentare sunt pentru dinti ceea ce sunt unghiile false pentru maini. Intrebarea este: De ce sa aplicati fatete dentare? Pe care dinti? Care este pretul la care se aplica fatete dentare? Raspunsurile la toate aceste intrebari le veti afla daca veti alege serviciile Dental Medical.

Fatetele dentare au rolul de a  oferi posibilitatea persoanelor care au probleme cu dantura sa poata avea un zambet mai estetic, fara sa se mai simta complexate in vreun fel. Pe de alta parte, in afara de persoanele care vor sa isi perfectioneze aspectul danturii, aceste fatete au rolul de a da un aspect mai estetic in special danturii persoanelor care chiar se confrunta cu probleme reale, precum bruxism, dinti rari sau defecte stanjenitoare.

Fatetele sunt o solutie eficienta pentru cei care doresc sa dobandeasca un zambet frumos, mascand defectele unuia sau mai multor dinti: nuanta prea pronuntata, pozitie gresita (distantare suprapuneri), forma anormala (prea scurta, crapata). Desigur, aceasta tehnica stomatologica se aplica doar pentru dintii vizibili: incisivi si canini, chiar premolari.

Fatetele dentare dau rezultate mai bune decat albirea, mai ales daca dintii sunt foarte patati din cauza administrarii de antibiotice. In acest caz, albirea nu este suficienta, iar fatetele sunt o solutie foarte eficienta. Comparativ cu implanturile dentare, acestea implica pierderi mai mici de grosime la nivelul dintelui, chiar daca aplicarea lor necesita taierea usoara a acestuia.

In cele din urma, spre deosebire de tratamentul ortodontic clasic, fatetele fac posibila remedierea distantei minime a dintilor fara aparate dentare. Un alt avantaj pe care il au aceste fatete dentare este acela ca fac posibila corectarea, printr-o singura procedura, a mai multor anomalii asociate, precum dintii galbeni, distantati sau prea lungi.

Putem avea de-a face cu o serie de contraindicatii?

Aceasta tehnica nu este intotdeauna posibila, astfel ca poate fi necesar sa optati pentru un implant sau o proteza dentara, daca dintii sunt foarte deteriorati. De asemenea, in situatia in care dantura este una cu multiple defecte prin pozitionarea nefireasca a dintilor, se impune purtarea unui aparat dentar, care are rolul de a remedia problema mult mai bine.

In acelasi timp, daca dintii sunt foarte deteriorati trebuie sa evitati abuzul de produse aciduloase, precum suc de lamaie, bautura de tip Coca-Cola, iar asta pentru ca aplicarea de fatete dentare necesita prezenta un minim de smalt. Asadar, daca intentionati sa va aplicati fatete dentare la un pret rezonabil, la Dental Medical va asteapta cele mai bune oferte, dar si cei mai buni medici, dornici sa va ofere posibilitatea de a zambi fara retineri.

Back to top