Epilarea definitiva si ce presupune aceasta

Indepartarea electrica a parului (numita si electroliza): Aceasta tehnica de indepartare a parului se bazeaza pe ace mici cu electrozi mici care aluneca de-a lungul fiecarui par. Apoi, practicantul va suferi un soc electric, care va deteriora becul si il va impiedica sa reapara. Metoda este foarte lunga: un singur tratament poate trata doar o zona mica si, in ciuda progresului, exista intotdeauna un risc de cicatrici minore.

            Laser: Laserul dezvoltat acum zece ani a inlocuit treptat epilarea electrica. Mai repede, pot trata suprafete mari, cum ar fi picioarele, cu rezultate satisfacatoare. Raza de lumina produsa de laser este absorbita de pata neagra (parul in acest caz). Odata atinse, parul si bulbii vor fi distruse. Principiul de baza al acestei metode explica de ce este potrivit in special femeilor cu pielea alba si parul negru. Desi rezultatele acestei tehnici sunt impresionante, ele nu permit indepartarea definitiva completa a parului. Daca laserul indeparteaza o multime de par, nu le poate indeparta complet. Cel mult la sfarsitul tratamentului, aproximativ 80% din par nu va creste din nou. In cele din urma, trebuie sa stiti, de asemenea, ca laserele nu pot preveni cresterea parului din cauza varstei. Intr-adevar, odata cu aparitia menopauzei, modificarile hormonale pot avea un impact asupra cresterii parului. Un fel, dar inca suportabil. Durerea cauzata de laser este similara cu durerea experimentata in procesul traditional de indepartare a parului. Indepartarea parului buzei superioare este deosebit de incomoda, deoarece aceasta zona extrem de sensibila este foarte activa.

 In ceea ce priveste axile si linia bikinilor, intensitatea durerii este mai mare decat cea a picioarelor, deoarece densitatea parului pe mm 2 este foarte mare in aceste parti ale corpului. Soarele este inamicul laserelor: pentru a evita riscul hiperpigmentarii, daca va intoarceti din vacanta si aveti pielea bronzata, nu incepeti tratamentul. Dupa tratament, trebuie sa asteptati cel putin o luna inainte de a reveni la soare: pielea devine slaba si pot aparea pete maronii. Daca sunteti tratat cu fotosensibilizatori, ar trebui sa evitati si laserele. Nu numai ca aceste tratamente vor fi efectuate sub supraveghere medicala, dar si acesti specialisti in piele sunt obisnuiti sa foloseasca lasere. Va rugam sa retineti ca numai medicii au voie sa lucreze cu lasere. Saloanele de infrumusetare care asigura epilarea permanenta nu folosesc lasere, ci folosesc in schimb lumini. Daca nu comparati rezultatele (becurile nu pot preveni cresterea parului), atunci pericolul arsurilor este foarte real. Este tentant sa-ti iei ramas bun de la par prin epilare definitiva. Cu toate acestea, luarea masurilor nu este intotdeauna usoara: lipsa de informatii despre procedura, ingrijorarea cu privire la neplaceri … Deci, inainte de a incepe,  mergi si consulta dermatologul. Poate parea banal, dar nu uita ca pielea este cel mai mare organ al omului.

Back to top