A sosit momentul diversificarii alimentatiei bebelusului?

Se cunoaste faptul ca diversificarea bebelusilor presupune introducerea alimentelor solide in alimentatia acestora, pe diferite categorii de varsta. Asadar, Clubul Bebelusilor iti pune la dispozitie un adevarat ghid de diversificare a alimentatiei bebelusului tau cu privire la perioada potrivita diversificarii, alimentele permise, metode de gatit, retete si multe alte informatii utile pentru aceasta perioada. In acest fel vei descoperi informatii pretioase menite sa te ajute in perioada diversificarii.

Totodata, inainte de toate este important de amintit faptul ca alaptarea bebelusului continua si dupa inceperea diversificarii, deoarece laptele este o sursa importanta de substante nutritive si energie pentru copilasi. Afla mai multe despre acest subiect pe site-ul Clubul Bebelusilor.

Retete pentru bebelusi

Clubul Bebelusilor iti ofera o varietate de retete pe care le poti prepara cu succes chiar la tine acasa, iar astfel vei reusi sa creezi un meniu diversificat pentru bebelusul tau. Descopera chiar acum retete sanatoase, adaptate varstei bebelusului odata cu inceperea diversificarii. Parcurgand cu atentie sectiunea „diversificare” a site-ului, vei descoperii si care sunt alimentele recomandate, dar si momentul in care trebuie introduse acestea.

De asemenea, pe clubulbebelusilor.ro vei descoperi si scheme de diversificare pe intervale de varsta, iar in acest fel iti poti face o idee despre ce presupune diversificarea alimentatiei bebelusului si cum poate fi realizata cu succes.

Metode de gatit sanatoase

Mamicile se intreaba deseori cum ar trebui sa gateasca alimentele pentru ca acestea sa-si pastreze substantele nutritive si totodata sa fie gustoase. Din acest motiv, Clubul Bebelusilor iti prezinta o varietate de modalitati de preparare a unui meniu diversificat pentru bebelusul tau. Fie ca este vorba de legume, fructe sau carne, pe clubulbebelusilor.ro vei afla cum le poti gati corespunzator, pentru ca acestea sa-si pastreze proprietatile nutritive si totodata sa fie mai usor de digerat.

Este important de precizat ca metodele de gatit prezentate pe clubulbebelusilor.ro nu sunt consumatoare de timp, iar in acest fel vei reusi sa prepari masa micutului tau in cel mai scurt timp si totodata sa-i oferi toata atentia cuvenita. De asemenea, Clubul Bebelusilor iti ofera articole informative despre rolul fiecarei grupe de alimente in perioada diversificarii alimentatiei, beneficiile pe care le ofera, dar si ce anume nu este permis.

Indicii ca bebe s-a saturat

Sunt cateva indicii care semnalizeaza faptul ca bebelusul s-a saturat si nu trebuie sa mai insisti sa manance. De obicei, aceste indicii se evidentieaza prin faptul ca intoarce capul atunci cand lingurinta este indreptata spre gurita lui, atunci cand este nelinistit si plange, are refluxul de gag (impinge mancarea  afara, cu limba) sau chiar vomita. Este foarte important de precizat faptul ca de obicei masa bebelusului dureaza in aceasta perioada cel mult 10 minute. Descopera chiar acum care sunt toate semnele care indica faptul ca bebe s-a saturat, accesand site-ul clubulbebelusilor.ro.

Parerea medicului este importanta

Este important de precizat faptul ca informatiile prezentate in acest articol si pe clubulbebelusilor.ro sunt doar recomandari informative si facultative si nu au menirea de a inlocui recomandarile medicului pediatru al bebelusului tau. Asadar, atunci cand se apropie perioada diversificarii alimentatiei, trebuie sa consulti parerea medicului pediatru ce urmareste evolutia copilasului tau si sa respecti recomandarile pe care acesta ti le ofera.

Back to top