Cum decoram spatiile mici?

Decorarea spatiilor este o provocare pentru orice proprietar. E si mai greu sa decorezi spatiile mici de birouri sau unde sunt anumite afaceri. Ai nevoie de imaginatie, de multa creativitate, de viziune si de ingeniozitate. Decorarea unor spatii mici incepe cu alegerea unor compartimentari inteligente. Compartimentarile inteligente inseamna din start materiale inteligente. Sticla e pe primul loc in orice proces de decorare. E ieftina, se prelucreaza si se monteaza usor, poate fi transparenta, mata, colorata, securizata, cu insertii, cu diverse imprimeuri la nevoie. Ea poate fi folosita foarte bine la o decorare spatii cu pereti din sticla, pereti care vor lasa lumina sa patrunda in incaperi si vor oferi un aspect elegant si o siguranta mai mare in exploatare. Peretii din sticla sunt izolatori fonici si termici buni, sticla e securizata, in caz de spargere nu provoaca raniri, rezista la uzura si la zgarieturi, la socuri. In plus peretii din sticla vor aduce si o impresie de spatiu mai mare, aerisirea va fi mai buna, accesul in spatiile delimitate mult simplificat.

Pe langa o decorare spatii cu pereti din sticla in spatiile mici putem alege obiecte de decor care vor da un plus de eleganta si vor contribui la intregul decor. E bine sa le punem in colturi, in zone unde pot accentua un anumit element, nu trebuie sa exageram cu ele. Mobilierul completeaza obiectele de decor in spatiile mici, etajerele, oglinzile pot sa dea impresia de spatiu ceva mai mare si sa ne ajute sa ne organizam mai bine. Mobila modulara e cea mai buna, la fel si cea care se poate misca in spatiu, cu rotile pentru a modifica suprafata libera oricand. In locul fotoliului pot fi puse scaune mai micute, din materiale de calitate, biblioteca poate fi inlocuita de rafturi din lemn de esenta tare, suprapuse sau intinse de-a lungul unui zid.

Biroul voluminos din mijlocul unui spatiu de birouri se poate inlocui foarte bine cu unul mai simplu, mai mic, cu multe sertare si cu spatii speciale de depozitare in partea superioara, care sa permita si existenta unui laptop sau desktop.

Decoram spatiile mici si prin alegerea unor perdele interesante, cu insertii, care sa se potriveasca perfect la geam si sa ne asigure intimitatea de care avem mare nevoie si racoarea pe timp de vara. Sa nu uitam nici de parchet si de aspectul acestuia, de modele, de covoare, ele trebuie sa fie cat mai bine alese in asa fel incat sa nu dea impresia de spatiu prea incarcat.

Acestea ar fi cateva sugestii de decorare a spatiilor mici, lor li se pot adauga si altele in functie ne nevoi si de ceea ce ofera spatiul respectiv, de ce potential are. Ideea de baza este sa nu supraaglomeram spatiul si sa ne amintim de fiecare data ca avem nevoie de cat mai mult loc pentru lucrurile importante si pentru miscare.

Back to top