De aici am cumparat tot ce trebuia in cabinetul meu

Mainile sunt cele mai importante instrumente care le folosim la locul de munca si asta se traduce prin faptul ca este la fel de important sa le protejam corespunzator impotriva bacteriilor, virusilor, ranilor, taieturilor, arsurilor, intepaturilor. In cazul in care nu vom purta manusi riscam sa ne contaminam si sa transmitem bacterii si virusii. Acestea sunt motivele pentru care manusile nu trebuie sa lipseasca din echipamentul de lucru al persoanelor care lucreaza in diferite ramuri ale economiei.

Persoanele care lucreaza in constructii, curatenie, clinici, spitale, cabinete medicale, saloane de infrumusetare sunt expuse la riscuri mai mari decat cei care lucreaza intr-un birou si din aceasta cauza, atat angajatorii, cat si angajatii trebuie sa cunoasca pericolele si sa le previna. Una dintre cele mai bune metode de a preveni efectele nedorite este purtarea manusilor si in acest sens, MedAZ pune la dispozitia clientilor o gama larga de produse, astfel ca aici poti achizitiona manusi de menaj pe langa cele chirurgicale.

Indiferent ca este vorba despre manusi de unica folosinta sau de protectie este foarte important sa achizitionezi produse de calitate, in marimea potrivita mainilor tale, create special pentru activitatea pe care o desfasori. In acest sens, asistentii medicali au nevoie de manusi de unica folosinta, iar persoanele care lucreaza cu substante chimice periculoase, cu temperaturi ridicate sau obiecte ascutite vor trebui sa poarte manusi de protectie.

Manusile de unica folosinta pot fi pudrate sau nepudrate si sunt folosite de obicei de personalul medical si de persoanele care lucreaza in bucatarii, restaurante, hoteluri, firme de catering. Aceste manusi sunt confectionate din latex, vinil, nitril, polietilena sau poliuretan.

Un alt tip de manusi sunt cele de menaj ce sunt confectionate din latex si care protejeaza mainile impotriva substantelor nocive din solutiile de curatare.

Ultimul tip de manusi sunt cele de protectie care sunt rezistente la temperaturi inalte sau manusi electroizolante. Aceste manusi sunt confectionate din piele sau alte fibre naturale si sintetice.

Manusile sunt una dintre metodele eficiente de a ne apara impotriva virusilor si bacteriilor dovedindu-si eficienta atat pentru cei care le poarta, cat si pentru cei care beneficiaza de serviciile lor. Manusile sunt cele care impiedica raspandirea patogenilor periculosi si a substantelor infectioase nocive.

Ca manusile sa ofere eficienta trebuie sa fie purtate corespunzator.Ca urmare, trebuie sa respectam cateva reguli:

  • sa fie corespunzatoare activitatii pe care o desfasuram si sa alegem marimea potrivita
  • sa ne spalam pe maini cu apa si sapun inainte sa le purtam
  • este foarte important ca manusile sa acopere incheietura mainilor
  • cand le dam jos, sa nu atingem niciodata exteriorul manusilor pe care le-am purtat cu mana neprotejata
  • sa aruncam manusile folosite in cosul de gunoi special pentru deseurile periculoase
  • sa ne spalam pe maini cu apa si sapun dupa ce purtam manusi
Back to top