Daca instalezi o centrala termica ai nevoie de acest senzor

Exista reglemantari in vigoare conform carora persoanele care folosesc aparate conectate la instalatia de gaze au obligatia sa monteze senzor de gaze in functie de anumite situatii.Astfel, senzorul de gaz este obligatoriu in apartamentele si spatiile interioare in care exista o centrala termica sau un aragaz. Pe de alta parte aceste spatii trebuie sa aibe montate geamuri termopan.

Foarte important de tinut cont este faptul ca montarea senzorului de gaze trebuie sa fie realizata strict de un operator economic autorizat de catre ANRE, si in acest sens, Proconstructo te poate ajuta.

Detectorul de gaze trebuie sa fie montat in incaperea in care functioneaza aragazul si centrala termica si trebuie sa fie racordat la o sursa de energie electrica. In momentul in care au loc scapari de gaze, senzorul va emite zgomote puternice si va actiona un electroventil care va opri automat alimentarea cu gaze si in acest fel este redus riscul de producere a unui incident. Dupa ce a fost verificata si remediata situatia care a produs scurgerea de gaze, electroventilul trebuie repornit manual, pentru a fi reluata alimentarea cu gaze.

In acelasi timp detectoarele de gaze trebuie sa fie inlocuite inainte de data limita de utilizare a acestora, tinand cont ca de obicei durata de functionare a unui senzor de gaze este de cinci pana la sapte ani.

Verificarile si reviziile periodice sunt obligatorii, iar verificarea instalatiilor de gaze se face o data la doi ani sau la cerere, in situatia in care sunt constatate nereguli de functionare. Referitor la revizia tehnica, aceasta se face in urmatoarele situatii: o data la zece ani, dupa ce folosirea instalatiei de gaze a fost intrerupta mai mult de sase luni, dupa orice situatie care ar fi putut afecta instalatia de gaze sau la cerere, in diferite situatii.

La momentul efectuarii verificarilor si reviziilor periodice, clientii trebuie sa prezinte documentatia tehnica cu privire la executia instalatiei de alimentare cu gaze. In cazul in care clientul nu detine documentia tehnica, acesta poate sa ceara o copie de la operatorul de sistem sau de la firma care a executat instalatia de gaze. In cazul in care documentatia nu este gasita sau datele nu sunt corecte, clientii au obligatia sa intocmeasca o noua documentatie tehnica. Verificarile si reviziile trebuie efectuate doar de firme autorizate ANRE.

 In cazul in care nu sunt indeplinite conditiile pentru functionarea in siguranta a instalatiei de gaze, firma care efectueaza verificarile si reviziile poate sista furnizarea de gaze, partial sau total.

In ceea ce priveste termenul in care trebuie montat un senzor de gaze nu exista un termen limita, insa trebuie avut in vedere ca este necesar sa fie efectuate verificari periodice ale instalatiilor de gaze la fiecare doi ani.

In cazul in care si tu ai nevoie de aceste servicii, comanda un senzor de gaze de la proconstructo si te vom ajuta in cel mai scurt timp si cu profesionalism.

Back to top