Potopul a avut loc in 3 etape diferite. Valul cel mare a fost ultimul. Potopul a fost adus de Ingerii cei Mari pentru ca Oamenii au vrut sa Ii atace. Existau trei insule: prima si cea mai veche, a Ingerilor. A doua, a Elfilor. A treia, a oamenilor si s-a numit Elena, adica Steaua. Pe vremea aceea, oamenii aveau statura elfilor, aproximativ 2-3 m. Oamenilor li s-a dat aceasta insula datorita curajului lor de a lupta impotriva Intunericului alaturi de Ingeri. Apoi s-au dezvoltat si au ajuns la cunostinte avansate.
Dupa ce s-au succedat cei 25 de regi cu viata lunga, oamenii au cazut. S-au impartit in doua tabere, Credinciosii si cei ce s-au ridicat impotriva Ingerilor, numiti mai tarziu Atalanti, sau “Cei care au cazut”. Cel pe care il stim drept NOE s-a numit ELENDIL, Prietenul Stelelor, cunoscut drept Elendil cel Inalt.
Insula Atalanta nu mai exista astazi, a fost inghitita de Pamant cu totul.

Insula avea forma de stea in cinci colturi si nu se afla in Marea Neagra cum crezusem mai demult, influentat de diferite informatii.
Treaba cu perechile de animale pe Arca, din povestile crestinesti, aduc mai mult a zodiac, ceea ce face ca in unele carti sa apara sub numele de Arca Zodiacala a lui Noe. 
P.S. Ramane intrebarea daca Elena Troiei facea referire la o femeie sau la o stea. Euripide scrie ca Elena femeia fusese rapita de Zei si dusa pe o insula, unde de fapt, il si asteapta pe Menelaos pana dupa razboiul Troian, care durase vreo 10 ani.

Back to top