Clipe de neuitat in Havana

De fiecare data cand iti planifici o vacanta trebuie sa ai in calcul foarte multe lucruri. Insa, daca vrei sa ai parte de o vacanta absolut spontana atunci va trebui sa renunti la meticulozitate si sa mergi pe calea cea mai simpla. Aceasta sta in faptul ca trebuie sa iti pui in valiza doar cateva chestii esentiale si cam atat. Restul de lucruri pe care le puneai atunci cand iti planificai o excursie nu mai pot fi puse toate fiindca nu mai este timp.

Din aceste doua situatii tu in care te regasesti? Eu, spre exemplu, ma regasesc in cea de-a doua in care nu trebuie decat sa imi impachetez cateva lucruri si sa pornesc in aventura vietii. Cred ca cele doua alternative tin foarte mult de tipul fiecarui om in parte. Si inseamna ca eu sunt asa, o fire mai spontana si care se avanta in tot felul de aventuri care se ivesc. Ultima in care am fost s-a intamplat acum cateva saptamani cand am luat o oferta last minute in Havana, Cuba.

Pot spune ca pana la acel moment nu am vizitat Cuba si cu atat mai putin Havana. Insa cum s-a ivit ocazia am zis sa profit de ea si sa ma duc sa vizitez capitala Cubei. Asadar, fara sa mai stau mult pe ganduri, am plecat spre aceasta tara ca sa vad cat de frumoasa este locatia de pe coasta Atlanticului.

Dupa ce am aterizat m-am cazat la hotelul Neptuno Triton unde am avut parte de un tratament extrem de bun. Toata lumea care era angajata acolo chiar si-a facut treaba intr-un mod cat se poate de bine. Nu m-am asteptat sa fie atat de ok, dar a fost chiar in regula. Chiar as recomanda hotelul Neptuno Triton tuturor celor care vor sa viziteze Havana.

In afara de primirea excelenta de care am avut parte, pot spune ca m-a impresionat foarte mult modul de viata al localnicilor si felul in care acestia stiu sa isi traiasca viata. Adica da, au zi ei bune si rele, dar stiu cumva sa le depaseasca si sa isi vada de viata lor. Stiu ca ceea ce scriu pare ceva foarte idealistic, dar asa am avut eu impresia. Oamenii chiar se distrau, se simteau bine si incercau sa se bucure cat mai mult de viata. Si stiu ca chiar se bucurau. Oriunde i-am vazut, fie ca erau pe plaja, la munca sau in alte locuri, locuitorii Havanei chiar aveau o anumita liniste pe chip. Acest lucru chiar m-a impresionat. Stiu ca este o parere subiectiva, dar asa am simtit eu.

Una peste alta, cred ca oferta last minute in Havana, Cuba, s-a dovedit sa fie una cat se poate de tare. Am cunoscut locuri fantastice, dar mai ales oameni incredibili care chiar stiu sa se bucure de viata si o sa traiasca asa cum vine ea.

Back to top