Vreau sa fac economii cand circul cu masina

Pentru ca preturile la carburanti au crescut considerabil in ultimele luni este de la sine inteles de ce multi soferi cauta diferite modalitati prin care sa faca economii de fiecare data cand circula cu masina. Totodata, sunt multi cei care aleg motoarele Diesel care sunt mai economice decat cele pe benzina, in ciuda faptului ca polueaza mai mult si se anunta tot felul de interdictii, insa pentru a nu avea parte de asemenea batai de cap este mult mai simplu sa te orientezi catre instalatii GPL.

Circuli mai ieftin

Unul dintre cele mai importante aspecte este reprezentat de faptul ca poti sa circuli mai ieftin, astfel ca ajungi sa faci economii importante la fiecare drum parcurs. De regula, vorbim de 40%, ceea ce este cifra care nu are cum sa fie neglijata in conditiile in care preturile carburantilor cresc periodic. Aceasta este considerata cea mai potrivita modalitate prin care poti face economii si nu trebuie omis nici faptul ca nu mai este nevoie sa te limitezi la motoarele Diesel care polueaza foarte mult, dar sunt mai economice in comparatie cu cele pe benzina.

Usor de montat

Un alt avantaj este acela ca montajul se face imediat, astfel ca in decurs de cateva ore te vei putea bucura de noua achizitie si vei incepe sa faci economii. De asemenea, nici manopera nu implica costuri ridicate, insa este important ca totul sa fie pus in practica in serviceuri acreditate, pentru a evita orice bataie de cap.

Intretinere simpla

Nu ai grija intretinerii acestor produse, care nu sunt deloc pretentioase si care se prezinta in cele mai bune conditii chiar si peste un deceniu. Totusi, este nevoie ca acestea sa fie verificate la fiecare doi ani de specialisti, intrucat fara avizul acestora masinile nu au voie sa circule, procedura fiind similara cu cea a ITP-ului, dar poate fi vazuta si ca o masura de securitate suplimentara pentru fiecare sofer.

Prelungirea duratei de viata a masinii

Un alt aspect care conteaza mult este reprezentat de faptul ca gazul petrolier lichefiat este un combustibil mult mai curat decat benzina sau motorina, ceea ce presupune ca nu exista substante toxice care sa se depuna pe componentele motorului si care sa duca la scaderea duratei de viata a acestuia. Cu alte cuvinte, orice motor va functiona perfect chiar cu cativa ani in plus fata de cele ale autoturismelor obisnuite.

Preturi foarte bune

Nu in ultimul rand, nici nu este nevoie sa se aloce bugete ridicate pentru achizitionarea unor instalatii GPL, pretul mediu pentru cele universale fiind de 500 de euro, pe cand pentru cele dedicate unei anumite masini, care sunt si mai eficiente, este nevoie sa se achite ceva mai mult, insa si performantele obtinute sunt superioare.

Back to top