Cum functioneaza celulele stem?

In ultimele decenii a crescut considerabil numarul beneficiilor aduse de celulele stem, astfel ca acestea se dovedesc a fi ideale pentru a trata chiar si cele mai complexe afectiuni. In prezent, lista bolilor care pot fi combatute a ajuns la circa 80 si se asteapta ca pe viitor aceasta sa fie completata. Cu toate ca pana acum tratamentele cu celule stem erau considerate controversate, nu exista motive intemeiate in acest sens intrucat nu aduc niciun risc sau vreo complicatie, ci numai beneficii. Totul este simplu si se bazeaza pe celulele stem proprii pentru tratarea a diferite afectiuni intr-un mod sigur, fara proceduri complicate.

Diferite tipuri de tratamente

Tratamentele se bazeaza pe abilitatea organismului nostru de a se vindeca de la sine cu ajutorul celulelor stem, care regenereaza tesuturile si organele afectate, iar pe aceasta cale sunt aduse mai multe avantaje, incepand de la timpul alocat recuperarii, care este redus considerabil. Si durerile sunt reduse, fara a fi necesara administrarea a diferite medicamente si se reduce si riscul ca afectiunile sa recidiveze. Se vor diminua si leziunile asupra nervilor, tesuturile vaselor de sange se vor regenera, la fel si ranile de la nivelul pielii, dar nu trebuie omisa nici prevenirea caderii parului, ocazie cu care pacientii vor putea reveni imediat la activitatile din viata de zi cu zi.

Cum functioneaza?

Celulele stem pot fi prelevate din diferite zone ale corpului, fie ca vorbim despre maduva osoasa, din grasimi, fie din sangele cordonului ombilical, aceasta fiind o sursa foarte bogata. Bineinteles, cantitatile prelevate pot varia in functie de sursa, dar si de fiecare caz in parte, iar celulele stem urmeaza a fi injectate in zonele cu probleme pentru o vindecare sigura si rapida. In schimb, cu ce se diferentiaza aceste celule fata de celelalte din corp? Exista mai multe detalii in acest sens.

Nu sunt specializate

Daca celulele stem nu sunt specializate inseamna ca acestea pot fi prelevate din orice zona a corpului si plasata in alta, adoptand functiile din acea zona vindecand tesuturile si organele afectate.

Divizare

Fata de alte celule din corp, acestea pot prelua functiile dobandite de diferite alte celule, precum cele ale inimii, creierului, muschilor si nu numai, astfel ca atunci cand cele obisnuite sunt lezate in urma unor accidente si afectiuni, se vor regenera cu usurinta.

Vindecare rapida

Bineinteles, acestea grabesc procesul de vindecare, ceea ce reprezinta un real avantaj si unul dintre cele mai mari avantaje aduse de celulele stem, indiferent de tipul lor sau de locul in care se folosesc.

Inmultire

Nu trebuie omis nici faptul ca acestea se inmultesc rapid si se pot diviza chiar si in zone in care au fost semnalate perioade lungi de inactivitate, iar astfel de performante nu pot fi atinse prin niciun alt tratament.

Back to top