Protejarea mediului ar trebui sa reprezinte o preocupare pentru orice organizatie

Pentru ca orice companie sa aiba succes in ziua de azi este nevoie de un intreg ansamblu de proceduri si de intelegere mai bine a nevoilor clientilor in domeniul in care se opereaza. In schimb, exista si cateva solutii simple care ajuta mult din toate punctele de vedere, astfel ca se poate apela oricand la Sicert pentru a afla mai multe despre certificatele ISO, ce sunt acestea si cum se folosesc. In primul rand, acestea sunt niste standarde intalnite la nivel mondial, care se concentreaza pe diferite detalii, de la controlul calitatii produselor si serviciilor, securitatea informationala sau protejarea mediului inconjurator. Acesta din urma este standardul 14001 si promite o multime de beneficii, motiv pentru care merita inclus in portofoliul oricarei companii.

Gestionarea corespunzatoare a deseurilor

Una dintre cerintele esentiale in ziua de azi este ca deseurile sa fie gestionate in mod corespunzator, iar in cazul anumitor organizatii, aceasta poate fi o adevarata problema. In schimb, prin obtinerea certificatului ISO 14001 sunt impuse niste reguli standard care se vor dovedi a fi foarte utile.

Reducerea consumului

In schimb, totul nu se rezuma numai la atat, ci se reduc si consumurile acolo unde este posibil, ceea ce presupune nu numai ca se reduce poluarea, ci vor fi aduse si economii considerabile la bugetul oricarei entitati.

Imbunatatirea a imaginii generale

Cu siguranta, orice organizatie isi doreste sa fie mai bine vazuta pe piata si sa se remarce in fata competitorilor directi, iar obtinerea certificatului ISO 14001 de la Sicert reprezinta o modalitate ideala in acest sens pentru ca acesta va fi vazut ca un semn al profesionalismului si implicit vor fi atrasi mai multi clienti, furnizori sau chiar investitori.

Conditii mai bune de lucru

In acelasi timp, si angajatii au de castigat intrucat se vor imbunatati conditiile de lucru, iar acestia vor invata cum sa isi gestioneze activitatea intr-un mod mai eficient pentru a nu lucra inutil si pentru a nu mai exista timpi morti.

Eficienta si productivitate

Si la capitolul eficienta si productivitate vor exista plusuri pentru ca angajatii vor capata mai multa experienta intr-o perioada mai scurta de timp, iar pe aceasta cale se va castiga mult din toate punctele de vedere.

Costuri mici pentru obtinere

Unul dintre principalele aduse de Sicert este reprezentat de faptul ca pentru a obtine certificatul ISO 14001 nu este nevoie de alocarea unor fonduri generoase intrucat preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele, iar tarifele sunt indirect proportionale in raport cu beneficiile aduse pe termen lung.

Noi posibilitati

De asemenea, dobandirea unui certificat ISO si in special cel 14001 care este orientat catre prevenirea poluarii va deschide numeroase oportunitati pentru orice organizatie, astfel ca pot fi cucerite noi piete atat la nivel local, cat si regional, national si international.

Back to top