M-am decis sa vizitez Barcelona

Barcelona reprezinta una dintre cele mai populare destinatii ale lumii din ultimii ani, nu numai datorita atractiilor sale, ci si pentru faptul ca este foarte accesibila. Oricine poate alege bilete prin Aerotravel, iar un zbor cu avionul nu dureaza mai mult de 3, 4 ore de pe orice mare aeroport al Romaniei. Cursele sunt directe, astfel ca e foarte comod, se fac economii de timp, iar preturile sunt foarte prietenoase, asa ca daca te intereseaza aceasta destinatie, atunci pregateste cea mai grozava vacanta.

Arcul de Triumf

Cu siguranta, va fi dificil sa se organizeze un itinerariu intrucat sunt foarte multe lucruri de vazut in Barcelona. Totusi, pe langa cele mai evidente obiective, trebuie descoperit si Arcul de Triumf, cel care a fost ridicat la sfarsitul anilor 1800. De atunci reprezinta un simbol al zonei de promenada in care se afla, iar constructia impresionanta este frumos decorata cu nenumarate motive, fiind o mare atractie mai ales in randul celor pasionati de arhitectura.

Palatul de Muzica Catalana

Iubitorii de muzica si nu numai trebuie sa viziteze Palau de la Musica Catalana, care reprezinta un loc ideal pentru a asculta muzica clasica, insa si arhitectura exterioara este impresionanta. Ridicat la inceputul anilor 1900, palatul este infrumusetat prin ferestrele sale frumos pictate, in timp ce la interior nu lipsesc candelabrele masive.

Tibidabo

Orice mare oras al lumii dispune de o zona de unde sa se poata admira imprejurimile, iar in Barcelona se gasesc mai multe. Totusi, pentru vederi panoramice, cei interesati pot merge pe cel mai inalt munte care vegheaza orasul, Tibidabo, care se ridica pana la 512 metri inaltime. Mai mult, aici se regaseste si o biserica impresionanta, dar si un parc de distractii, alaturi de un turn de comunicatii.

Parcul Citadelei

Acesta a fost construit in 1714 dupa ce regele Filip al V-lea a cucerit orasul, iar acesta a ordonat ridicarea celei mai mari citadele din Europa. Astazi turistii sunt intampinati de mai multe atractii aici, incepand cu o gradina zoologica, un mic lac, Muzeul de Stiinte Naturale, dar si o sculptura ridicata in cinstea catalanilor care au pierit in timpul primului Razboi Mondial.

Catedrala Barcelona

Pe lista cladirilor gotice ale Barcelonei trebuie sa se aminteasca si catedrala orasului, care are o istorie bogata, ce a inceput in secolul al XIV-lea. Intreaga constructie este frumos ornata cu niste turnulete care se ridica la cer si este vizitata de majoritatea turistilor care ajung in oras. In schimb, aceasta nu trebuie sa fie confundata cu mult mai faimoasa capodopera a arhitectului Antoni Gaudi, Sagrada Familia.

Asadar, ai ocazia de a alege bilete prin Aerotravel la cele mai bune preturi, iar pe aceasta cale este foarte simplu sa pregatesti o vacanta pe care sa nu o uiti vreodata.

Back to top