Bancile de celule stem publice vs private

Despre celulele stem se stie ca au revolutionat sistemul medical intrucat acestea aduc o multime de beneficii, au capacitatea de a trata mai multe afectiuni serioase, iar prin intermediul lor pot fi descoperite noi tratamente. Asadar, lista actuala include circa 80 de boli care se pot tratata si se asteapta ca in anii ce urmeaza sa fie descoperite si multe altele, astfel ca daca vrei sa afli mai multe despre celulele stem, atunci ai nimerit in locul potrivit.

Celulele stem sunt prelevate din diferite surse ale corpului, iar una dintre cele mai bogate surse este reprezentata de sangele ombilical, iar cele recoltate de aici au abilitatea de a se transforma in oricare alt tip de celule din organism, fiind versatile intrucat pot ajuta la repararea tesuturilor, organelor si vaselor de sange. O boala serioasa care se poate trata pe aceasta cale este leucemia, in cazul careia este nevoie de efectuarea chimioterapiei prin care sunt eliminate toate celulele efectuate, urmand a fi inlocuite de altele noi prin care se formeaza si un alt sistem imunitar, motiv pentru care vindecarea se va face mai repede.

Celulele stem pot fi prelevate si din maduva osoasa, insa acestea nu promit la fel de multe beneficii, iar riscul ca acestea sa fie respinse in timpul unui transplant sunt mai mari, fiind necesara gasirea compatibilitatii.

Diferite avantaje

Totusi, in cazul celulelor stem recoltate din sangele ombilical compatibilitatea nu va reprezenta o problema, in special in cazul membrilor familiei, motiv pentru care este foarte simpla asigurarea sanatatii acestora. Bineinteles, pot fi tratate o multime de afectiuni, insa si procedura de prelevare este foarte simpla, motiv pentru care nu va aduce durere sau disconfort nici in cazul mamei, nici al copilului. Totul are loc sub efectul anesteziei locale sau generale si se desfasoara imediat, spre deosebire de celulele stem obtinute din maduva osoasa, cand e nevoie de mai multe sedinte pentru a ajunge la obtinerea cantitatii suficiente. Totodata, acestea pot fi folosite imediat pentru orice tip de tratament, pe cand alternativa transplanturilor de organe implica proceduri mult mai complicate, dar si o lunga asteptare pana la gasirea donatorului.

De asemenea, se poate apela la o banca celule stem pentru stocarea acestora urmand a fi folosite atunci cand se doreste, fara a-si pierde proprietatile in timp. Conform cercetarilor efectuate de-a lungul catorva decenii, celulele stem nu au de suferit odata cu trecerea timpului, motiv pentru care sunt la fel de eficiente astazi, dar si peste 20 de ani. Costurile pentru depozitarea acestora sunt accesibile si variaza in functie de banca aleasa, iar StemSure reprezinta un bun exemplu in acest sens, fiind o banca unde sunt propuse mai multe pachete, pentru toate nevoile, asa ca descopera-le pe toate aici.

 

Back to top