Nu mai este nevoie sa mergem la medic

Frica de medic este foarte comuna, insa in ziua de azi toate procedurile sunt simple, nedureroase si fara riscuri, motiv pentru care este important sa se apeleze la specialisti ori de cate ori se identifica o problema, cu cat mai repede, cu atat mai bine intrucat tratamentele sunt mai usor de pus in practica in fazele incipente. De exemplu, se recomanda ca macar o data pe an sa apelam la consultatii ORL pentru a evita diferite probleme complexe, iar totul se desfasoara rapid.

Proceduri simple

In primul rand sunt adresate cateva intrebari simple pentru ca medicul sa afle mai multe despre istoricul pacientilor, dar si despre stilul de viata al acestora si eventual despre tratamentele curente, urmand ca mai apoi sa se treaca la examinarea propriu zisa. Sunt examinate nasul, gura si gatul prin intermediul unui instrument special, iar folosirea acestuia nu implica nici durere si nici disconfort, avandu-se in vedere diferite parti, de la limba, dantura, laringe si nu numai.

Laringoscopia este o alta procedura din timpul acestor consultatii ORL si presupune ca pacientii sa scoata limba cat mai mult cu putinta, care va fi prinsa cu un tifon, urmand ca medicul sa o analizeze, alaturi de laringe, dar si corzile vocale, fiind de ajuns circa 5 minute in acest sens. Examinarea nu este dureroasa si cel mult poate sa provoace un disconfort, existand posibilitatea utilizarii unui spray anestezic pentru ameliorarea efectelor.

Nu trebuie omise nici endoscopia nazala si cea laringiana la care se apeleaza doar atunci cand este sesizata o anomalie in zona foselor nazale, fie daca exista motive pentru care sa fie necesara vizualizarea spatelui nasului prin folosirea unei camere video de mici dimensiuni prin care medicii pot analiza cu atentie zonele de interes. Si endoscopia laringiana reprezinta o procedura comuna si se apeleaza la aceasta pentru ca medicii sa se concentreze asupra corzilor vocale. Totodata, exista si multe alte tehnici care pot fi efectuate in cadrul unor consultatii ORL insa se apeleaza la acestea doar in cazul in care exista motive, adica pacientii se confrunta cu simptome ale anumitor probleme.

Mai mult confort

Pentru a nu mai fi necesara deplasarea pana la medic pentru orice consultatie, este mult mai simplu sa se apeleze la DoctorAcasa unde, dupa cum anunta si numele, presupune ca specialistii sa fie cei care merg la domiciliul pacientilor. Acest serviciu este ideal nu numai pentru economiile de timp, ci si pentru evitarea cozilor interminabile din fata cabinetelor de specialitate sau spitalelor, iar intregul proces este mult mai comod pentru pacienti. Nu in ultimul rand, costurile sunt accesibile pentru toate buzunarele, motiv pentru care oricine isi va permite sa se bucure de cele mai bune conditii atunci cand se confrunta cu orice problema de sanatate.

Back to top