Cum m-a ajutat certificatul ISO 9001

Atunci cand detii propria firma, cu siguranta, cauti intotdeauna modalitati prin care sa o dezvolti, astfel incat sa genereze venituri cat mai mari, iar in acest sens exista nenumarate solutii, insa putine sunt cu adevarat practice si eficiente. Totusi, consulta oferta Sicert si afla mai multe despre certificatele ISO si cat de populare sunt acestea intrucat aduc o multime de beneficii, iar impreuna la putem descoperi aici. Certificatele ISO pot fi de mai multe tipuri, sunt recunoscute la nivel global si se pliaza pe orice sector de activitate, unul dintre cele mai populare fiind 9001, care are in vedere controlul calitatii.

Cresterea satisfactiei clientilor

Unul dintre cele mai mari avantaje e reprezentat de faptul ca se poate sesiza o crestere considerabila a satisfactiei clientilor, care vor fi dispusi sa revina pentru a beneficia de serviciile sau produsele comercializate. Asadar, acest standard ajuta la cresterea calitatii, dar si la atragerea unui numar mai mare de parteneri, furnizori sau chiar posibili investitori, activitatea companiei intrand doar pe o panta ascendenta.

Castiga licitatii

Orice antreprenor stie faptul ca un contract cu guvernul sau municipalitatea este unul care aduce venituri considerabile, iar de cele mai multe ori sunt impuse diferite cerinte la licitatii pentru participanti, astfel incat sa fie mai usoara alegerea celor mai potriviti. Printre cerinte se numara si dobandirea anumitor certificate ISO, iar 9001 reprezinta o adevarata necesitate, motiv pentru care vor creste considerabil sansele de a castiga astfel de contracte care duc la dezvoltarea considerabila a firmei.

Legalitate

In orice domeniu sunt impuse o multime de reglementari de care trebuie sa se tina cont, insa acestea nu sunt atat de stricte pentru a putea stopa activitatea desfasurata de o companie, insa lipsa acestora poate fi un minus important, motiv pentru care certificatele ISO pot ajuta si din acest punct de vedere.

Mai multa eficienta

Pentru ca ISO 9001 se concentreaza pe calitatea serviciilor si produselor comercializate implicit se imbunatateste considerabil si activitatea angajatilor, care vor invata cum sa lucreze mai eficient, avand conditii mai bune si va creste si satisfactia acestora, nu doar a clientilor. Scad erorile, ceea ce presupune ca anumite activitati nu trebuie reluate, ocazie cu care se fac economii considerabile de timp. Toate procesele sunt mai bine controlate, se efectueaza o buna documentare a tuturor sarcinilor si acest lucru duce la sporirea eficientei.

Motivare si implicare

De asemenea, daca angajatii au parte de conditii mai bune de lucru si un program mai lejer, acestia vor fi mai motivati si se vor implica mai mult in orice activitate desfasoara, ocazie cu care se ajunge la obtinerea unei calitati superioare a produselor si serviciilor, asa ca oricine poate consulta oferta Sicert pentru a demara procedurile de obtinere a acestui certificat ISO.

Back to top