Esti o persoana cu o inteligenta emotionala ridicata? (iata 5 trasaturi care iti transmit asta)

Ce inseamna sa fii o persoana cu o inteligenta emotionala ridicata? Se refera la o persoana care isi constientizeaza propriile emotii, se bucura de un nivel mare de empatie prin care poate intelege ce simt altii si reuseste sa comunice bine cu diferite tipuri de oameni.

Inteligenta emotionala este o calitate subapreciata si, de fapt, trasatura ce conteaza cu adevarat pentru rezultate mai eficiente si interactiuni umane mai valoroase.

Iata 5 trasaturi care iti transmit ca esti o persoana cu o inteligenta emotionala ridicata:

1.Iti constientizezi sentimentele si trairile

Primul semn care denota ca ai o inteligenta emotionala ridicata consta in faptul ca iti constientizezi, intelegi si accepti trairile.

Inseamna ca ai un vocabular bogat prin care esti capabil sa intelegi si sa iti explici complexitatea sentimentelor tale.

2.Intelegi de ce iti esti frica

Fiecare dintre noi avem temeri din timpul prezent sau frici adanc infipte in subconstient. Faptul ca intelegi de ce ti-e frica, inseamna ca ai o introspectie serioasa inauntrul tau. Acest lucru te va ajuta sa te cunosti mai bine si sa faci fata la situatiile care apar in viata ta.

3.Intelegi ce simti altii

Iti dai seama cand un coleg este suparat sau cand un prieten isi schimba comportamentul fata de tine? Si faci acest lucru intuitiv si fara vreun efort?

Faptul ca simti starile altor persoane este poate cel mai relevant semn ca esti o persoana cu o inteligenta emotioanala ridicata.

 

4.Accepti parerile altora, modul lor de lucru sau perspectivele lor

Intelegi ca nu exista un singur mod corect de a face lucrurile. Tu nu judeci, ci respecti modurile variate in care gandesc alti oameni, stilul lor de lucru si felul lor de a fi.

5.Judeci bine caracterul unui om

Ai schimbat 2-3 vorbe cu cineva sau ai avut o scurta interactiune cu ea si imediat ti-ai dat seama ce tip de caracter are? Si, de-a lungul timpului, ai avut si dreptate?

Aceasta indemanare de a “citi” caracterul unui om este o trasatura de baza a oamenilor ce au o inteligenta emotionala peste medie. Poate acum ai deslusit misterul si ai inteles de ce simti imediat omul cu care interactionezi. Este o calitate esentiala ce te va ajuta in interactiunile din viata profesionala, cat si din cea personala.

 

Nu trebuie sa iti faci griji daca nu te-ai regasit in trasaturile de mai sus. Unii oameni au o inclinatie naturala de a avea un nivel ridicat de inteligenta emotionala, insa acest lucru nu inseamna ca nu poti dezvolta aceasta abilitate la tine. Poti incepe prin a fi mai atent la comportamentul si la reactiile oamenilor cu care interactionezi.

Back to top