La Budureasca am descoperit un vin foarte bun

Bautura alcoolica preferata a multora dintre noi este vinul si la fel ca in multe alte cazuri, calitatea este cea care face diferenta, motiv pentru care ideal ar fi sa ne orientam catre cele mai grozave optiuni. Se gasesc fel si fel de variante, printre care si vinuri rosii seci care sunt foarte populare, iar pentru a avea garantia calitatii, oricine poate apela la crama Budureasca. Cu siguranta, aici va fi imposibil sa nu se gaseasca un vin bun pentru un anumit context, asa ca merita sa descoperi optiunile disponibile aici.

Oricine ar trebui sa stie faptul ca un vin isi obtine culoarea din tipul strugurilor folositi, astfel ca vinul rosu este obtinut din struguri mov sau albastri, pe cand pentru cel alb se folosesc strugurii verzi. Pentru culoarea inchisa a vinului rosu, in cadrul procesului de fermentare, este inclusa si coaja bobului de strugure si tot de aici se obtine si gustul mai intens, pe cand vinul alb se obtine doar din suc, fara coaja. Exista mai multe reguli cu privire la modul in care sa se serveasca vinurile rosii seci, printre care si faptul ca paharul trebuie sa fie mai larg, astfel incat aroma vinului sa se poata amesteca cu oxigenul din aer.

Conteaza mult si regiunea in care se produce vinul, de la nutrientii solului, pana la variatiile de tempreatura, umezeala si multe alte conditii meteo care pot influenta aroma unui vin. Atunci cand solul este mai nisipos, de regula, se produce un vin mai slab, pe cand pentru vinurile dulci este de preferat un mediu mai calduros. Vinurile aspre sunt produse in medii mai racoroase, iar printre cei mai mari producatori de vin din lume se numara Franta, Italia si Spania, in general, pentru ca aici climatul este unul prietenos.

Asadar, cine este in cautarea unor vinuri rosii seci, cu siguranta, a nimerit unde trebuie la Budureasca in conditiile in care aici gama este foarte variata si va fi imposibil sa nu se ajunga la o solutie optima pentru toate contextele. De exemplu, niciodata nu se va da gres cu un vin Premium Zenovius din 2016 care de obicei poate fi asociat cu preparate din piept de rata, vita sau berbec, iar temperatura optima de servire este intre 18 si 20 de grade.

O alta sugestie din partea Budureasca care merita luata in calcul este Origini Reserve din 2015 care vine cu o concentratie a alcoolului de 14.5% si care este ceva mai versatil, astfel ca se poate servi alaturi de fripturi, carne de vanat, rosie, dar si cu mezeluri fine sau branzeturi. Oricare ar fi preferintele, la Budureasca intotdeauna se vor gasi vinurile preferate la numai cateva click-uri distanta.

Lasă un răspuns